top of page

Antalya'nın antik kalbine bir gezi: Eski şehir Kaleiçi

Antalya'nın tam kalbinde, büyük otel ve mağazalardan uzakta Kaleiçi'ni bulacaksınız. Şehrin en eski bölümü. Küçük sokaklar, küçük barlar, hediyelik eşya dükkanları ve çok daha fazlası.

Bölgedeyken gerçekten yapmanız gereken bir gezi.


Aracınızı birçok otoparktan birine park ettikten sonra, Osmanlı Sultanı Abdül Hamid döneminde inşa edilen Saat Kulesi ile öne çıkan ana meydan Kale Kapısı'na yürüyerek Kaleiçi'ni kolayca bulacaksınız. II. 150 yıllarında Attalia şehrini kuran Bergama Kralı II. Attalus'un heykelini gördüğünüzde meydana geldiğinizi de anlayacaksınız. Buradan saat kulesinin karşısındaki Uzun Çarşı Sokak'a yürüyerek eski şehre girebilirsiniz.


Yoğun hayatınızı unuturken birçok küçük sokakta kendinizi kaybedin. Kaleiçi gerçekten nefes kesici

Uzun Çarşı Sokak'a vardığınızda, 18. yüzyılda inşa edilmiş bir Osmanlı camisi olan güzel Tekeli Mehmet Paşa Camii'ni mutlaka görün. Hesapçı Sokak boyunca zirveye doğru yürürseniz, kaçınılmaz olarak, Roma imparatoru Hadrian'ın ziyaretini anmak için MS 130'da inşa edilen Hadrian Kapısı'nın büyük harabesine rastlarsınız. Güzel süslü çiçek motifli frizlere ve kornişlere dikkat ettiğinizden (ve bazı fotoğraflarını çektiğinizden) emin olun. Hesapçı Sokak'ın biraz ilerisinde, ikinci yüzyılda inşa edilmiş, daha sonra Bizans kilisesi ve 13. yüzyılda cami olan eski bir Roma tapınağı olan Kesik Minare Cami'nin (Kırık Minare Cami) kalıntılarını bulacaksınız. .


Tüm turistik yerleri gezdikten sonra, çoğu restore edilmiş ve küçük otellere dönüştürülmüş Osmanlı döneminden kalma evlere hayranlıkla bakmak için Arnavut kaldırımlı dar sokaklarda dolaşmayı unutmayın. Tarihi evlerden biri aynı zamanda etnografyaya odaklanan ve güzel bahçesinde bir Ortodoks kilisesini de barındıran Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor. Ayrıca hediyelik eşya satan birçok küçük mağazadan birinde alışveriş yapabilir ya da gölgede çok ihtiyaç duyduğunuz bir dinlenme için bir kafede oturabilirsiniz. Akşam saatlerinde Kaleiçi'ndeyseniz, muhteşem bir gün batımının uçsuz bucaksız, renkli manzarası eşliğinde bir gezinti için Karaalioğlu Parkı'na (Kaleiçi'nin güneybatı kenarı) yürüyün.


Ve tüm bu güzelliklerin ardından limana doğru yürüyün ve günün sonunu bir Rakı ile çıkarın.

Ama sadece bir tane, yine de geri dönmen gerekiyor ;)




1 görüntüleme0 yorum

Komentáře


bottom of page